Release USTVnow Plus Official Release Thread

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
Just like with any movie you restream if you didn't finish it. It pops up the time you have watch with Resume or Start over.
Interesting... I have just never had this happen with USTVnow.

Looks like changing from High to Med quality has helped buffering. I'll know more later.
But, I dont see any guide setting in USTVguide.
Only now button and toggle for the guide?
Glad the quality settings are helping.

When you have the USTVnow Guide addon open you can hit the c key or open the context menu using whatever remote you have and you should see a menu that includes a link to the USTVnow Guide settings. If you don't see this then we need to be sure that you are using the correct addon.
 

jasonD

New member
Nov 12, 2016
6
0
0
I found the settings by right clicking the guide icon. It did not solve the issue. It still asked resume or start from the beginning.
 

Tomgeo

New member
Sep 1, 2017
3
0
0
Hello I'm new here but I also have had the same issue. I am currently on version 14.7.9 for USTVNow Plus and 1.3.2 for the USTVNow Guide. In my experience when I use the Guide, only one channel does this and it's the NBC channel. Only when I select that channel will it will pop up with the "resume" or "start from the beginning". The channel also doesn't run very well, it will buffer after awhile and then eventually crash back to the Guide screen. I am on the 17.4 for Kodi and using a FireTv box. Thank you for all the work that you do on these, I have been using these for quite awhile and never really have any issues with them. Kudos to you!
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
Hello I'm new here but I also have had the same issue. I am currently on version 14.7.9 for USTVNow Plus and 1.3.2 for the USTVNow Guide. In my experience when I use the Guide, only one channel does this and it's the NBC channel. Only when I select that channel will it will pop up with the "resume" or "start from the beginning". The channel also doesn't run very well, it will buffer after awhile and then eventually crash back to the Guide screen. I am on the 17.4 for Kodi and using a FireTv box. Thank you for all the work that you do on these, I have been using these for quite awhile and never really have any issues with them. Kudos to you!
Very odd. I can't seem to replicate this issue.

Can you try to open the channel that has this issue from within USTVnow Plus Live TV section and see if you see the same thing? I have an idea what it could be, but not sure.

As for the poor quality or issues with the channel, that is generally an issue with the USTVnow service itself. The addon just pulls the stream in just like visiting the USTVnow website does. From there it could be an issue with USTVnow, your internet, your Kodi setup, or anything else in the middle.

Glad you have enjoyed the addon. Hopefully you can get past these issues.

One thin you could try is to create a new free account and see if it has the same issues. I have found that sometimes this fixes things.

Thanks
 

Tomgeo

New member
Sep 1, 2017
3
0
0
I only get that message when I use the guide to choose that channel. As far as quality with the channel, I figured it had something to do with USTVNOW. I have had similar issues in the past several months with one channel out of the list having quality issues. I have noticed though when I have selected the NBC channel and bring up my OSD, it will play fine until it reaches about 3 min, after that, it appears that the time changes from 3:00 to 26:26:13. That's the beginning when the quality will start to suffer. I figured it was probably USTVNOW just doing something with their servers. This account is a brand new free account that I just started, I will try it with another new free account and see if anything changes and get back to you.
Thanks-
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
I only get that message when I use the guide to choose that channel. As far as quality with the channel, I figured it had something to do with USTVNOW. I have had similar issues in the past several months with one channel out of the list having quality issues. I have noticed though when I have selected the NBC channel and bring up my OSD, it will play fine until it reaches about 3 min, after that, it appears that the time changes from 3:00 to 26:26:13. That's the beginning when the quality will start to suffer. I figured it was probably USTVNOW just doing something with their servers. This account is a brand new free account that I just started, I will try it with another new free account and see if anything changes and get back to you.
Thanks-
Ok I think I know why the resume thing pops up when using the USTVnow Guide. I just am not sure how best to fix it yet.

The quality issues are much tougher to isolate.

Thanks
 

Tomgeo

New member
Sep 1, 2017
3
0
0
I did go on the USTVNow website with my phone and that channel did stop streaming even on my phone, so maybe there is something going on their end.
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
I did go on the USTVNow website with my phone and that channel did stop streaming even on my phone, so maybe there is something going on their end.
Yeah I have found when I had that issue that creating a new account or asking them to move my account to a different server would fix the issues. I have a paid account so they will move things around if you are having issues.
 

ayeyonick

New member
Sep 5, 2017
1
0
0
Im having a problem with my channels playing on my kodi. Im logged into my account, but when i push the channel it doesn't play


ok edit - I just created another account and it works, but i doesn't work when i log in with the paid account. that only works when i use my browser on my laptop
 
Last edited:

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
Im having a problem with my channels playing on my kodi. Im logged into my account, but when i push the channel it doesn't play


ok edit - I just created another account and it works, but i doesn't work when i log in with the paid account. that only works when i use my browser on my laptop

Try adding your paid account credentials and then doing a force clear token from the settings. Then open the Live TV section.

That should clear a few issues that I can think of.
 

DJB

New member
Nov 2, 2014
409
0
0
I have it installed and all shows up, but when I click on a guide program or go to live TV none of the shows are playing. I have checked on another addon version from Kodi TV and it is working fine. Any suggestions ??
 
Last edited:

RobbieWilkes

New member
Sep 17, 2017
1
0
0
I have it installed and all shows up, but when I click on a guide program or go to live TV none of the shows are playing. I have checked on another addon version from Kodi TV and it is working fine. Any suggestions ??
Sounds like I'm having the same issue.

Building a fresh Kodi load, and installed the USTVNow Plus addon, and it shows the channel information, as does the USTVNow Plus guide... but neither will show the stream.

Does work fine in the USTVNow addon... which has less functionality and no true guide.

Here's the info from the log:

Code:
14:07:17.537 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: Opening:
14:07:17.537 T:2340 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
14:07:17.537 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 104 for 1.
14:07:17.538 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 105 for 1.
14:07:17.538 T:5144 NOTICE: Creating InputStream
14:07:17.540 T:5144 ERROR: perror:
14:07:17.540 T:5144 ERROR: Error on dvdnav_open
14:07:17.540 T:5144 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening []
14:07:17.540 T:5144 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
14:07:17.540 T:2340 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.ustvnow.tva/?name=PBS&mode=play&rand=9NJNPJ]
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting

and another...

14:14:03.590 T:2340 NOTICE: Previous line repeats 1 times.
14:14:03.590 T:2340 ERROR: Control 51 in window 10025 has been asked to focus, but it can't
14:14:18.475 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: Opening:
14:14:18.475 T:2340 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
14:14:18.475 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 104 for 1.
14:14:18.475 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 105 for 1.
14:14:18.476 T:5936 NOTICE: Creating InputStream
14:14:18.477 T:5936 ERROR: perror:
14:14:18.477 T:5936 ERROR: Error on dvdnav_open
14:14:18.477 T:5936 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening []
14:14:18.477 T:5936 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
14:14:18.477 T:2340 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.ustvnow.tva/?name=ABC&mode=play&rand=6CVDO0]
14:14:18.477 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
 
Last edited by a moderator:

nmyshkin

Member
Sep 23, 2014
77
1
8
I just want to say "thanks" again to mhancoc7 for this brilliant addon. I was catching up on some Jeopardy episodes during a long airport lay-over and found to my surprise that the "resume from..." for recordings was back!!! This will be great for the new Ken Burns series on PBS with those long episodes.

mhancoc7, you are the best!
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
Sounds like I'm having the same issue.

Building a fresh Kodi load, and installed the USTVNow Plus addon, and it shows the channel information, as does the USTVNow Plus guide... but neither will show the stream.

Does work fine in the USTVNow addon... which has less functionality and no true guide.

Here's the info from the log:

Code:
14:07:17.537 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: Opening:
14:07:17.537 T:2340 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
14:07:17.537 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 104 for 1.
14:07:17.538 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 105 for 1.
14:07:17.538 T:5144 NOTICE: Creating InputStream
14:07:17.540 T:5144 ERROR: perror:
14:07:17.540 T:5144 ERROR: Error on dvdnav_open
14:07:17.540 T:5144 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening []
14:07:17.540 T:5144 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
14:07:17.540 T:2340 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.ustvnow.tva/?name=PBS&mode=play&rand=9NJNPJ]
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:07:17.547 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting

and another...

14:14:03.590 T:2340 NOTICE: Previous line repeats 1 times.
14:14:03.590 T:2340 ERROR: Control 51 in window 10025 has been asked to focus, but it can't
14:14:18.475 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: Opening:
14:14:18.475 T:2340 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
14:14:18.475 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 104 for 1.
14:14:18.475 T:2340 ERROR: DXVA::CProcessorHD::IsFormatSupported: Unsupported format 105 for 1.
14:14:18.476 T:5936 NOTICE: Creating InputStream
14:14:18.477 T:5936 ERROR: perror:
14:14:18.477 T:5936 ERROR: Error on dvdnav_open
14:14:18.477 T:5936 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening []
14:14:18.477 T:5936 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
14:14:18.477 T:2340 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.ustvnow.tva/?name=ABC&mode=play&rand=6CVDO0]
14:14:18.477 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
14:14:18.478 T:2340 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
What device are you using? Is this a free account? If you PM with the login details to the account I can test it. Then you can always change the password later.
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
I just want to say "thanks" again to mhancoc7 for this brilliant addon. I was catching up on some Jeopardy episodes during a long airport lay-over and found to my surprise that the "resume from..." for recordings was back!!! This will be great for the new Ken Burns series on PBS with those long episodes.

mhancoc7, you are the best!
Thanks for the kind words. Glad you enjoy the addon.
 

DJB

New member
Nov 2, 2014
409
0
0
What device are you using? Is this a free account? If you PM with the login details to the account I can test it. Then you can always change the password later.
FYI I'm using Windows 10, it does the same, it opens the guide, then once I click on a show it shows working, then backs out and goes back to the guide, if I do the same with Live TV without the guide it does the exact same thing, working then nothing comes in. As mentioned, I also have the version from Kodi TV installed and that works fine, so not sure if that is interfering with it because it is logged in with that account ?? I can test on my RPI 2 to see if it does the same if I only install your version, please advise on your thoughts.
 

DJB

New member
Nov 2, 2014
409
0
0
I just did a fresh install on my Android tablet, and it does the exact same thing. I'm sure the username and password is correct also. I also changed the resolution to LOW just incase that was the issue on a free account that I've had for years, Just passing it on, Thanks mate.
 

mhancoc7

m7
Staff member
Aug 2, 2015
1,742
12
38
m7kodi.dev
FYI I'm using Windows 10, it does the same, it opens the guide, then once I click on a show it shows working, then backs out and goes back to the guide, if I do the same with Live TV without the guide it does the exact same thing, working then nothing comes in. As mentioned, I also have the version from Kodi TV installed and that works fine, so not sure if that is interfering with it because it is logged in with that account ?? I can test on my RPI 2 to see if it does the same if I only install your version, please advise on your thoughts.
I just did a fresh install on my Android tablet, and it does the exact same thing. I'm sure the username and password is correct also. I also changed the resolution to LOW just incase that was the issue on a free account that I've had for years, Just passing it on, Thanks mate.
If you haven't already done so, go into the USTVnow Plus settings and do a Force Clear Token.

Let me know if that fixes things.

Thanks
 

DJB

New member
Nov 2, 2014
409
0
0
If you haven't already done so, go into the USTVnow Plus settings and do a Force Clear Token.

Let me know if that fixes things.

Thanks
Yes sir, done it 3 times prior, on all 3 devices, I also tested and installed on my buddies Tablet, and same happened on his device, with my account and then with his credentials.

It's not a big deal, just making you aware of it, since the other version I have works fine, just doesn't have the nice guide like yours. I can send you a log if you prefer, just let me know.